CapitalBox

Forside » CapitalBox

Hos CapitalBox kan små og mellemstore virksomheder optage erhvervslån og oprette en kassekredit med henblik på at styrke likviditeten, men er det den rigtige lånudbydere for lige netop din virksomhed?

Det forsøger vi at give dig svaret på i denne CapitalBox anmeldelse, hvor du kan læse mere om, hvor meget du kan låne, hvilke omkostninger der er forbundet med lånene, hvilke krav der stilles og meget mere.

CapitalBox logo

15.000 kr. – 2.500.000 kr.

Kassekredit op til 750.000 kr.

Op til 36 måneders løbetid

Trustpilot-score

Reklamelink

Trustpilot-scoren for CapitalBox er senest opdateret den 19. februar 2024.

Udbud af lån hos CapitalBox

Der er to muligheder for at låne penge gennem CapitalBox; erhvervslån og kassekredit. Førstnævnte er det rigtige valg for virksomheder, der har behov for et engangstilskud til likviditeten i forbindelse med køb af maskiner, opkøb af en konkurrent eller lignende.

Helt konkret er der mulighed for at ansøge om et CapitalBox erhvervslån på mellem 15.000 kroner og 2.500.000 kroner med mulighed for tilbagebetaling over 36 måneder. I modsætning til andre lånudbydere, er du ikke bundet til faste intervaller á 10.000 kroner, men kan i stedet angive det præcise beløb, du ønsker at låne. Udover at kunne optage et erhvervslån, er der også mulighed for at søge om en kassekredit hos CapitalBox. Denne kan have en værdi på op til 750.000 kroner, hvilket kan være guld værd, hvis du løbende har brug for likviditet. Det kunne eksempelvis være i perioder, hvor du skal betale dine leverandører før dine kunder, betaler dig.

Omkostninger ved CapitalBox erhvervslån

Når du ansøger om et lån ved CapitalBox, vil din ansøgning blive vurderet individuelt. Det vil sige, at medarbejderne hos CapitalBox kigger på din virksomheds historik, dens økonomiske situationer og så videre. Baseret på dette, samt det beløb, du har ansøgt om at låne, fastsættes omkostningerne til lånet.

Af samme årsag er det ikke muligt at angive specifikke omkostninger for et CapitalBox erhvervslån. Selve omkostningsstrukturen vil dog være ens for alle; et opstartsgebyr + en rente på det lånte beløb.

Hvis du ønsker at vide, hvad det præcis vil koste dig at optage et CapitalBox erhvervslån, er den bedste løsning således at sende en ansøgning via deres hjemmeside. Det er både gratis og uforpligtende, og du vil typisk få et tilbud retur i løbet af 24 timer, hvis du sender ansøgningen på en hverdag.

Tilbuddet der bliver sendt tilbage, vil indeholde det præcise beløb, som CapitalBox kan tilbyde dig at låne, samt de eksakte omkostninger for at optage lånet. Du kan med fordel bruge dette tilbud til at sammenligne med andre udbydere af erhvervslån.

Det er værd at bemærke, at CapitalBox ikke pålægger ekstra omkostninger ved tidlig indfrielse af dit virksomhedslån. Det kan være en stor fordel, hvis du forventer at kunne indfri lånet førend, at løbetiden er gået.

Krav til låntager hos CapitalBox

Hvis du ønsker at optage et erhvervslån hos CapitalBox skal du være forberedt på, at din virksomhed som minimum skal leve op til nedenstående krav.

  • Virksomheden skal have været aktiv i mindst 12 måneder
  • Virksomhedens årlige omsætning skal være 480.000 kroner eller højere
  • Alle ejere af virksomheden skal være bosat i Danmark
  • Virksomheden skal have en fysisk adresse i Danmark
  • Virksomheden skal have en erhvervskonto i Danmark

Overholder din virksomhed samtlige krav ovenfor, vil der være gode chancer for, at din ansøgning godkendes. Dog kan det være, at det tilbudte lånebeløb vil være mindre end det, du har ansøgt om, da der bliver foretaget en individuel vurdering af hver enkelt virksomhed.

Derudover skal du være opmærksom på, at det er et erhvervslån uden sikkerhed. Det vil sige, at CapitalBox ikke vil bede dig om at stille sikkerhed i din virksomhed, dens inventar eller andet. Til gengæld vil det være et krav, at du (og eventuelle andre ejere af virksomheden) hæfter personligt for lånet – præcis som hos de fleste andre finansieringsselskaber, der udbyder erhvervslån.

Behandlingstid for ansøgninger

Som det blev nævnt tidligere i vores CapitalBox anmeldelse, vil du få svar på en ansøgning om erhvervslån i løbet af 24 timer, hvis den sendes på en hverdag. Selve ansøgningen tager blot et par minutter at udfylde. Det behøver derfor ikke at være en tidssluger at undersøge muligheden for at låne penge til din virksomhed hos CapitalBox.

Hvis ansøgningen om et erhvervslån godkendes, vil du få et tilbud retur. Her vil alle betingelser for lånet fremgå. Vi anbefaler, at du læser disse grundigt igennem og gerne sammenligner med andre finansieringsmuligheder inden, at du tager den endelige beslutning.

Viser det sig, at et CapitalBox erhvervslån er det rette for dig, kan tilbuddet underskrives digitalt med MitID. Så snart det er gjort, vil overførslen blive sat i gang, og du vil typisk modtage pengene på din konto i løbet af ganske få timer.

Kundeservice hos CapitalBox

Hvis du har spørgsmål før, under eller efter optagelsen af et CapitalBox erhvervslån, kan du kontakte deres kundeservice via telefon eller e-mail. De holder åbent alle hverdage mellem klokken 9:00 og 17:00.

Tilbagemeldingen i forhold til kundeservicen hos CapitalBox har i overvejende grad været positiv. Du skal dog være opmærksom på, at de i perioder oplever travlhed, hvilket kan forlænge responstiden på særligt e-mail. Haster din henvendelse, vil vi anbefale, at du kontakter CapitalBox via telefon i disse perioder, da du som regel vil kunne komme hurtigere igennem.

Er dit spørgsmål af mere generel karakter, vil du i mange tilfælde også kunne få det besvaret ved at benytte FAQ-sektionen på hjemmesiden. Her har CapitalBox besvaret en række af de oftest stillede spørgsmål, der bliver stillet både før og efter et erhvervslån eller en kassekredit er blevet optaget.

E-mailadressesupport@capitalbox.dk
Telefonnummer+45 70 89 99 33
Kontaktoplysninger for CapitalBox.

Brugeroplevelse for låntagere

CapitalBox har fintunet deres hjemmeside, så den fremstår særdeles brugervenlig og intuitiv. Det er med til at gøre brugeroplevelsen ganske god allerede fra udfyldning af ansøgningen til den senere administration af erhvervslån og kassekredit.

Særligt sidstnævnte er nemt, takket været selvbetjeningsløsningen, som du får adgang til, så snart du er blevet godkendt til et firmalån fra CapitalBox. Her vil du løbende kunne følge med i status på dit lån, den tilbageværende hovedstol, opkommende betalinger og så videre. Derudover er det også her, at du vil kunne administrere en eventuel tidlig indfrielse.

Virksomhedsejere, der har optaget et erhvervslån gennem CapitalBox, har af flere omgange rost selvbetjeningsportalen og den fleksibilitet, det giver.

Sikkerhed ved at låne hos CapitalBox

Når man ansøger om et lån til virksomhed, vil man per automatik dele oplysninger om sig selv, sin virksomhed og virksomhedens økonomi. Derfor er sikkerhed særligt vigtigt – og det bliver blot endnu vigtigere af, at der er penge involveret.

Hos CapitalBox har man rustet sig rent sikkerhedsteknisk ved at udstyre hjemmesiden med et SSL-certifikat af typen SHA-256. Dette sørger for at kryptere al information, der sendes mellem din enhed og serverne hos CapitalBox. På den måde, kan de ikke opsnappes af uvedkommende i overfarten.

Derudover benytter CapitalBox sig ligeledes af MitID-verificering ved ansøgning og senere underskrift af aftaler. Dette ser blandt andet med til at sikre, at der ikke er andre, der kan optage et erhvervslån i dit eller din virksomheds navn.

Endelig er CapitalBox under tilsyn af Finansinspektionen, som er det svenske svar på Finanstilsynet i Danmark. Det betyder, at der bliver holdt øje med, at finansieringsselskabet overholder gældende lovgivning i forhold til blandt andet hvidvask.

Trustpilot-anmeldelser af CapitalBox

Finder man CapitalBox på Trustpilot, vil man i skrivende stund kunne se, at de har en gennemsnitlig vurdering på 4,1 ud af 5 stjerner. Det er den laveste vurdering ud af de lånudbydere, som vi har anmeldt her hos Finanspedia. Det er dog ikke helt så slemt, som det kunne lyde.

For i modsætning til konkurrenter som blandt andet Qred, har CapitalBox nemlig fået relativt få anmeldelser. Dette resulterer i, at den samlede Trustpilot-scorer ikke er lige så retvisende, som den er, når den udregnes baseret på flere anmeldelser.

Som det fremgår af nedenstående tabel, er der i alt 84 procent af anmeldelserne af CapitalBox på Trustpilot, der er 5-stjernede og 4 procent, der er 4-stjernede. Blandt disse er der ros til den hurtige behandling af ansøgning, selvbetjeningsløsningen og den gode kundeservice.

Kigger man på de 12 procent af anmeldelserne, der er 1-stjernede, handler kritikken blandt andet om høje renter, lange svartider og uenigheder om aftalevilkår. Det er alt sammen kritik, som mange finansieringsselskaber og banker får fra tid til anden.

Derfor kan vi kun på det kraftigste anbefale, at du altid gemmer alle tilbud, kontrakter, samt al dialog, når du optager et erhvervslån – uanset om det så er gennem CapitalBox eller en anden udbyder.

Vurdering%-andel
5 stjerner84 %
4 stjerner4 %
3 stjerner0 %
2 stjerner0 %
1 stjerne12 %
 Fordeling af anmeldelser af CapitalBox på Trustpilot d. 6. august 2023.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at CapitalBox klarer sig bedre på Trustpilot i både Sverige, Finland og Holland, hvor de scorer henholdsvis 4,9, 4,6 og 4,3 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Om CapitalBox

CapitalBox er en svenskejet udbyder af erhvervslån, der blev grundlagt i 2015. Siden da har de udvidet fra det svenske marked til nu også at have aktiviteter i Finland, Holland, Litauen, Storbritannien og Danmark.

Oprindeligt blev virksomheden kaldt Ferratum Business, men skiftede navn til CapitalBox, for at undgå forvirring i forhold til B2C-finansieringsselskabet, Ferratum. På trods af navneskiftet, har ejeren af selskabet været den samme i alle årene; Multitude Group.

Udover de to finansieringsselskaber, står koncernen også bag SweepBank, der er aktiv i Storbritannien, Tyskland, Finland og Letland.

VirksomhedsnavnCapitalBox AB
CVR-nummer556695-9655
AdresseLinnégatan 22
114 47 Stockholm
Sverige
Virksomhedsoplysninger for CapitalBox.

Konklusion

Selvom Trustpilot-scoren umiddelbart tegner et knap så heldigt billede af CapitalBox, så ville vi ikke afskrive dem helt. Dykker man ned i anmeldelserne af finansieringsselskabet, viser det sig nemlig, at de har godt styr på brugeroplevelsen og sikkerheden, ligesom de også hurtigt behandler ansøgninger om erhvervslån.

Ofte stillede spørgsmål om CapitalBox

Hvem ejer CapitalBox?

CapitalBox er en svenskregistreret udbyder af erhvervslån, der er ejet af Multitude Group, der også står bag Ferratum og SweepBank.

Hvad tilbyder CapitalBox?

CapitalBox tilbyder erhvervslån på op til 2.500.000 kroner med en løbetid på op til 36 måneder, samt kassekredit til virksomheder på op til 750.000 kroner.

Hvordan klarer CapitalBox sig på Trustpilot?

CapitalBox klarer sig udmærket på Trustpilot med en gennemsnitlig score på 3,7 ud af 5 stjerner. Der er dog flere af deres konkurrenter, der gør det bedre.

Hvordan kommer man i kontakt med CapitalBox?

Det er muligt at kontakte CapitalBox via enten telefon (+45 70 89 99 33) eller e-mail (support@capitalbox.dk). Virksomhedens kundeservice bemander telefonerne mellem klokken 9:00 og 17:00 og e-mails forsøges besvaret inden for 12 timer.